Виробниче навчання

Тема №1. Інструктаж з безпеки праці та пожежної безпеки на виробництві
1. Тема уроку: Ознайомлення із структурою і характером ресторанного господарства. Ознайомлення з робочим місцем бармена.

Тема №2. Ознайомлення з роботою виробничих цехів та торгових приміщень в закладах ресторанного господарства.
2. Тема уроку: Ознайомлення з виробничими цехами, їх обладнанням.

3. Тема уроку: Ознайомлення з асортиментом закусок, страв, напоїв та кондитерських виробів.

4. Тема уроку: Ознайомлення з торговими приміщеннями закладів ресторанного господарства.

Тема №3. Процес підготовки торгового залу, барної стійки та вітрини до обслуговування споживачів.
5. Тема уроку: Отримання і підготовка столової білизни, приборів, столового та барного посуду.

6. Тема уроку: Засвоєння прийомів і способів розміщення меблів із врахуванням вікон, дверей, колон і проходів.

7. Тема уроку: Накриття столів скатертинами. Складання полотняних серветок.

8. Тема уроку: Виконання попереднього сервірування столів. Підготовка бармена до роботи.

9. Тема уроку: Підготовка барної стійки та вітрини, організація робочого місця бармена.

10. Тема уроку: Складання заявки на продукти їх отримання і розміщення.

Тема №4. Процес обслуговування споживачів.
11. Тема уроку: Зустріч і розміщення споживачів за столом.

12. Тема уроку: Подача меню і прейскуранту, карти вин, карти коктейлів, карти бару.

13. Тема уроку: Додаткове сервірування столів. Приймання замовлення.

14. Тема уроку: Подача закусок, страв.

15. Тема уроку: Подача вино-горілчаних виробів, безалкогольних та слабоалкогольних напоїв.

16. Тема уроку: Розрахунок із споживачами.

Тема №5. Процес приготування, презентації та подачі змішаних та гарячих напоїв.
17. Тема уроку: Способи приготування змішаних напоїв. Техніка відмірювання компонентів.

18. Тема уроку: Набуття навичок приготування гарнірів та елементів оформлення. Підготовка посуду згідно технології приготування

19. Тема уроку: Набуття навичок приготування, оформлення та подачі безалкогольних змішаних напоїв.

20. Тема уроку: Набуття навичок приготування, оформлення та подачі алкогольних змішаних напоїв.

21. Тема уроку: Приготування та подача молочних безалкогольних коктейлів.

22. Тема уроку: Приготування та подача слабоалкогольних напоїв.

23. Тема уроку: Приготування шаруватих коктейлів.

24. Тема уроку: Відпрацювання навичок вільного наливу алкогольних напоїв.

25. Тема уроку: Приготування, презентація та подача гарячих напоїв (чаю).

26. Тема уроку: Приготування, презентація та подача гарячих напоїв (кави, гарячий шоколад)

27. Тема уроку: Перевірна робота.