Виробниче навчання

28 травня
Тема 6: Механічна кулінарна обробка м’яса, м’ясопродуктів, сільськогосподарської птиці, субпродуктів, приготування напівфабрикатів.
Урок 1. Механічна кулінарна обробка м’яса.
    Д/З: Відповісти на тест:
        1.  Якою водою слід обмивати м‘ясо: 
            -холодною 
            -теплою 
            -гарячою 
        2. Вкажіть частини туші, які використовують для смаження: 
            -шийна, пахвина, грудинка; 
            -лопаткова частина, бокова частина задньої ноги; 
            -вирізка,товстий і тонкий край.
    Фото виконаного завдання надіслати у Вайбер 0637324965.

29 травня
Урок 2. Приготування котлетної маси і напівфабрикатів з неї: котлети, биточки, тюфтельки.
    Технологічна картка
    Д/З: Зробити розрахунок сировини на 4 порції котлет вагою 50 г (по 3 колонці технологічної карти) та приготувати напівфабрикати.
    Фото виконаного завдання надіслати у Вайбер.

1 червня
Урок 3. Приготування котлетної маси і напівфабрикатів з неї: рулет з начинкою із вареного яйця і пасерованої цибулі.
    Д/З: Приготувати одну порцію напівфабрикату рулету. Для приготування рулету потрібно: 200 г котлетної маси з меншою закладкою хліба. 
Для приготування начинки - зварити одне яйце, охолодити, порізати дрібним кубиком, перемішати з пасерованою цибулею, сіллю і перцем.
Фото виконаного завдання надіслати у Вайбер.

2 червня
Урок 4. Освоєння прийомів порціонування та панірування напівфабрикатів.
    Д/З: Запам’ятати всі види панірування.

3 червня
Урок 5. Механічна кулінарна обробка субпродуктів, кісток.

4 червня
Урок 6. Механічна кулінарна обробка птиці.
    Д/З: Розібрати курку на окремі частини як показано у відео. Знімки з проробленим завданням викласти у Вайбер на мою сторінку

5 червня
Тема: Приготування страв з круп, макаронних виробів і бобових
Урок 7. Приготування каш різної консистенції: розсипчасті, в’язкі.
    Д/З: Зробити розрахунок сировини та приготувати 2 порції каші гречаної розсипчастої з маслом. 
        Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

6 червня
Урок 8. Приготування каш різної консистенції: рідкі.

9 червня
Урок 9. Приготування страв з макаронних виробів: макарони відварні з жиром, зі сметаною, з сиром.
    Д/З: зробити розрахунок сировини та приготувати 1 порцію ( 200 г) макаронів з маслом. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

10 червня
Урок 10. Приготування страв з бобових: квасоля відварна з томатом і цибулею.
    Д/З: Правильно приготувати квасолю або горох. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

11 червня
Тема 7: Приготування супів
Урок 11. Приготування овочевого пасерування.
    Д/З: Приготувати овочеве пасерування. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

12 червня
Урок 12. Приготування супів картопляних з крупами, бобовими.
    Д/З: зробити розрахунок сировини і приготувати 2 порції супу картопляного з горохом. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

13 червня
Урок 13. Приготування супів картопляних з макаронними виробами, супів з різних овочів.
    Д/З: Приготувати суп овочевий для своєї сім’ї. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

15 червня
Урок 14. Приготування супів молочних з крупами, макаронними виробами.
    Д/З: Приготувати суп молочний рисовий поданий у відео закладці. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

16 червня
Тема 8: Приготування страв з яєць.
Урок 15. Приготування яєць у шкаралупі.
    Д/З: зварити яйця як показано у відео. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

17 червня
Урок 16. Приготування яєць смажених.
    Д/З: Приготувати яєчню з зеленою цибулею. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

18 червня
Тема 9: Приготування страв і гарнірів з овочів.
Урок 17. Страви і гарніри з варених овочів: картопля відварна, картопляне пюре, капуста відварна.
    Технологічні картки (картопля відварна, капуста відварна
    Д/З: зробити розрахунок сировини та приготувати 2 порції картоплі відвареної (молодої) з маслом (по 1 колонці технологічної карти). Не забудьте зелень при подаванні. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

19 червня
Урок 18. Страви та гарніри з припущених овочів: капуста білоголова з соусом, овочі припущені у соусі.
    Д/З: приготувати 2 порції страви" Овочі припущені". Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

20 червня
Урок 19. Страви та гарніри зі смажених овочів: картопля смажена основним способом з сирої та вареної, картопля смажена у фритюрі.
    Д/З: Приготувати 2 порції картоплі смаженої (по 1 колонці). Замість кулінарного жиру брати олію рафіновану. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

22 червня
Урок 20. Страви та гарніри зі смажених овочів: котлети морквяні, котлети капустяні.
    Д/З: приготувати капустяні або морквяний котлети згідно відео. Фотознімки з виконаним завданням надіслати у Вайбер.

23 червня
Урок 21. Страви та гарніри із запечених овочів: картопля запечена, капуста запечена та ін.
    Д/З: приготувати картоплю по селянськи для вашої сім’ї (можна взяти молоду дрібну картоплю). Хто приготує капусту запечену і зніме на відео- бонус від майстра в/н. 

24 червня
Тема 10: Приготування прісного тіста та виробів з нього.
Урок 22. Приготування прісного тіста та виробів з нього: локшина та галушки.
    Д/З: приготувати домашню локшину (1 яйце, 140 г борошна). Також заохочую зробити галушки, дуже смачно)

25 червня
Урок 23. Приготування прісного тіста та виробів з нього: вареники з різними начинками.

26 червня
Урок 24. Приготування прісного тіста та виробів з нього: вареники з ягодами.

27 червня
Урок 25. Приготування прісного тіста та виробів з нього: пельмені.

30 червня
Урок 26. Перевірна робота.