5123 «Бармен»
За період навчання учні отримують рівень кваліфікації: бармен 4 розряду.
 
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
  • обслуговувати споживачів: пропонувати, показувати, реалізовувати готові до споживання безалкогольні, слабоалкогольні напої (пиво, фруктові та мінеральні води, соки), кондитерські вироби, закуски, страви;
  • готувати обмежений асортимент алкогольних та безалкогольних напоїв, змішаних напоїв, холодних і гарячих страв, закусок;
  • складати заявки та отримувати напої, кулінарну продукцію та покупні товари;
  • відбракувати неякісні товари за органолептичними показниками;
  • забезпечувати зберігання напоїв, кулінарної продукції та покупних товарів відповідно до термінів і режиму зберігання;
  • оформляти вітрини та барну стійку, утримувати їх у належному стані;
  • експлуатувати та обслуговувати аудіо та відеоапаратуру;
  • контролювати додержання споживачами культури поведінки;
  • вести необхідний облік, складати та здавати товарні звіти;
  • підраховувати та здавати гроші.

Навчання кваліфікованих робітників проходить в кабінетах спецдисциплін, лабораторії та навчально-виробничому пункті під керівництвом висококваліфікованих викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання.

Кабінети:
  • Технології приготування їжі
  • Санітарії та гігієни
  • Інформаційних технологій
  • Охорони праці
  • Економіки
  • Професійної етики і психології
Лабораторія:
  • Кулінарії
Навчально-виробничий пункт:
  • Кафе-бар