7412 «Кондитер» За період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кондитер 3 розряду. Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:- готувати
прості масові торти, тістечка та інші поштучні кондитерські і хлібобулочні
вироби з нанесенням трафаретного малюнка за еталоном однією фарбою або з
нескладним поєднанням фарб із різних видів сировини (борошняної, сирної маси
або морозива);
- виготовляти різні види тіста, кремів, начинок, фаршів; готувати
напівфабрикати, штампувати, формувати та викладати вироби на листи;
- оздоблювати
вироби помадкою, марципаном, шоколадом, кремом тощо;
- передавати на гартування вироби
з морозива;
- випікати (смажити) вироби;
- визначати готовність тістових заготовок
до випікання, садити їх у піч або у варочні (пекарські) шафи, стежити за
процесом випікання, закінченням випікання (варіння) виробів, виймати їх,
охолоджувати.
Навчання кваліфікованих робітників проходить в кабінетах спецдисциплін, лабораторії та навчально-виробничому пункті під керівництвом висококваліфікованих викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання. Кабінети:- Технології
приготування борошняних кондитерських виробів
- Інформаційних технологій
- Охорони праці
- Економіки
- Устаткування
підприємств харчування
Лабораторія: - Кулінарії
|
|