5122 «Кухар»
За весь період навчання учні отримують рівень кваліфікації: кухар 3-4 розрядів.
 
Кваліфіковані робітники цієї професії повинні уміти:
  • проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини; здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів; 
  • формувати та панірувати напівфабрикати; 
  • готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки (варить, смажить, запікає та випікає вироби); 
  • виготовляти страви з концентратів; 
  • порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту.
  • готувати страви і кулінарні вироби, які вимагають складної кулінарної обробки; супи; розсольники; страви з риби з різними соусами, з м’яса з різними гарнірами, сільськогосподарської птиці, фаршированої яблуками або картоплею та ін.; парові омлети, натуральні і фаршировані, яєчні каші, різні соуси і заправки, вироби з пісочного, слойоного тіста: валовани, крутони, тарталетки; складати меню, заявки на напівфабрикати і продукти, товарні звіти.

Навчання кваліфікованих робітників проходить в кабінетах спецдисциплін, лабораторії та навчально-виробничому пункті під керівництвом висококваліфікованих викладачів спецдисциплін та майстрів виробничого навчання.

Кабінети:
  • Технології приготування їж
  • Товарознавства
  • Інформаційних технологій
  • Охорони праці
  • Економіки
  • Професійної етики і психології
  • Лабораторія:

  • Кулінарії